Jdi na obsah Jdi na menu
 


Únor bílý, Chüže sílí

8. 2. 2011

Ahoj lidičky,

    taxem se k prvnímu zápisu do roku 2011 dostal až teď; bylo to dáno leností, ignoranstvím a tak. Ne - vlastně ne, bylo to tou módní nemocí, p r o k a s t i n a c í, kterou teď trpí aspoň čtvrtina studentů, teda chorobným odkládáním povinností. Jo, to jsem teďka já.

V lednu jsme nezalezli za kamna, alébrž zase do kanclíku a pustili se do práce, jak už to tak po dovolenejch bejvá. Sice jsme měli slavit Silvestra dokopy, ale nevyšlo to, jelikož malý Vajíčko obdrželo pod stromeček planý neštovice a chořelo, takže se nejelo vlastně nikam.

Leden byl ve znamení dokoupě zásadních součástek k elektrifikovanýmu hudebnímu řádění a taky dvou zkoušek, ponivač 28.1. jsme byli objednaný k Pepovi do Tróje na Lidovou taneční veselici. Bylo to docela dobrý; večer se rozdělil na hraní za mikrákama a hraní u stolu jen tak s kytarama pro skupinu pardálů.

Chudák pan Brambůrek nemoh pít, takže se mu to zas tak nelíbilo. Každopádně máme pár dalších poznatků ohledně repertoiru, umístění stanoviště a pár dalších podružnejch prkotin, takže je budeme teď pilovat, protože 19.2. nás čekají Šibřinky a 19.3. opět Trója - Pepovi xvátku. To znamená: elëktrifikovanýho hraní je teď docela dost. Do toho chceme fakt zkoušet, protože když hrajeme věci, který nás nebaví, tak je mrvíme, ale to je špatně, takže se je musíme naučit.

Je únor a venku se střídá mráz, sníh, déšť, sluníčko, teplo a jednomu jde řepa šejdrem. Ale na vandry to ještě není. Protože jsem měl na konci ledna 20. narozeniny v 15. repríze, dostal jsem od Brambůrka nafukovací karimatku, že prej už jí má taky. To znamená začátek dědkovství, když už musíme hledět, aby nám neprostyd cemr a pohyb na vandru se nezměnil na závod inkontinentních. Ale jaxme seděli u nás doma a načínali pátej litr vína, pan Brambůrek se otázal, kdy už teda pojedeme ven. Takže se to asi nějak blíží.

Už máme i teoreticky rozpracovanou trasu letošního vandru, kterej by se proti zvyklostem posledních několika let měl odehrát v prvním tejdnu července. A možná, že nás čeká Pálava, Žďárský vrchy a Chřiby. Ještě to musíme ale zfinalizovat, vykomunikovat a rozklíčovat.

Zatím zdar, p. V.

Na popisu vandru Drahanská 2010 usilovně pracuju, ale nezapomínejte, že mám tu p r o k a s t i n a c i, hergot.