Jdi na obsah Jdi na menu
 


Piša de kal

15. 6. 2012

Jo jo...a je tu malej červenec.

Co se stalo? Fůůůůůůra věcějch. Koncertík na Mistrovství Světa v Poslušnejch Psech (Agility) je jasnej, alébrž jsme to domluvili s ředitelkou, takže nějakýho 7.10. nás čeká hraní pro organizační tým.

Zásadní událostí začátku června byla návštěva Bukurešti a svatba Razvana (podle vzoru Fajfka dědka :o)). Od středy 6. do neděle 10. se práce podobala dovolený s návštěvou kámošů a instalací pár počítačů. Večery jsme trávili na pivku v centru města, seznamováním se s místníma (díky Mihailovi za domácí pálenku!!) a v pátek večer návštěva chatky u jezera asi 30km od Bukurešti; tchán kamaráda Bogdana tam loví ryby, dělá si domácí víno a jeho osmdesátiletá maminka mu vaří dobroty, stejně, jako nám. Kouzelný chvíle...dokončený pivem a tancem už kousek od hotelu, u jezera Hearastrau. A sobota? Svatba jako když ocasem mrská, nejdřív velice sugestivní obřad v kostele (řeckokatolickým, takže žádnej Lóhengrýn a Ano) a pak od 18:00 impreza v restauraci Casa Kraus. Projevili jsme se jako hrdinové, protože jenom my jsme u silnice viděli poutač na restauraci, zatímco ani řidič mikrobusu, ani dalších 10 svatebčanů nic nevidělo. Do restaurace nahnali celkem 140 lidí, sedících u stolů po 12 - my jsme zaplaťbůh seděli u stolu pro IT Kaufland, takže o zábavu nebyla nouze. DJ pálil jeden rumunskej hit za druhým a zábava gradovala, až jsme se toho někdy v půl jedný ráno chytli my a dali dvě a půl písně: jednu s novomanželem Razvanem, protože musel něco zazpívat, aby dostal unesenou nevěstu Alinu z5 (Love is all around), pak jsme dali Karvinou (aby zaznělo něco českýho) a finále patřilo refrénu Dragostea din tei, za což jsme sklidili aplaus jak blázen. Dobrý to bylo - jen drasticky chyběly odposlechy, hráli jsme fakt na blind, nicméně různí lidé říkali, že to bylo nejlepší číslo večera a že škoda, že jsme nehráli dýl. Ale my jsme hráli dýl (především díky panu Brambůrkovi, kterej z vypůjčenejch kytar na odpis udělal poloprofi koncertní nástroje) - venku před hospodou bylo jezero s velkým dřevěným molem a asi hodinu jsme tam k ránu hráli pro skupinku nadšenců (zdravíme Razvana Sufanu, bratra nevěsty, žijícího v Torontu) různý PinkFloydy, Depešáky apod. Konec svatby byl v 7:00 a kdo zůstal poslední? MY.

A dnes, tj, 15.6., jedeme na Nokturno do Osečné, zahrát si, zazpívat a naprosto neplánovaně dát i víkendovej vandr. Štestí a naše manželky nám ukazují vlídné tváře.

K nadpisu: co že to je "Piša de kal?" Je to rumunsky a znamená to "Výborný pití."

Stejně tak slovní spojení "kucu-kucu" označuje krásného domácího mazlíčka psího plemene.

Mějte se, lidičky. Jdeme vandřit.

p.V.