Jdi na obsah Jdi na menu
 


Malá říjnová revoluce

12. 10. 2018

Posral jsem říjen.

Měli jsme s panem Brambůrkem naplánovanej vandr hned na první říjnovej víkend, ale díky všelijakejm hovadinám se mi na poslední chvíli víkend tak zblokoval, že jsem musel toužebně očekávanej vandr zrušit.

Za to bych se měl zrušit já sám celej.

Ten víkend totiž naplno udeřilo babí léto, takže bylo teplo, světlo a ostatní fyzikální záležitosti asi taky byly úplně v cajku. A Yedowka dřepěla doma.

Snažil jsem se to ještě nějak napravit a po telefonu dohodnout náhradní termín, ale říjen už je prostě zabitej. Z posledního hovoru ale vypadly dvě zásadní věce:

1. tak zkusíme listoprd

2. Wroclaw 8.-9.12. rulez! Tour de Kubek!

Nejen, že se nám stejská po celý Yedowce, teda aby byly obě půlky zase pohromadě: chybí nám i společný hraní. Já se teda nějak realizuju v podstatě každou středu v Žilině; pan Brambůrek před časem rozjel svoje umění na firemní akci a ještě s dvěma kolegama (kytara+bubínek) udělal pěkněj šestihodinovej set písniček pro cca 10-15 lidí. SPoluhráči se potom divili, že jak je možný, že Brambůrek vydrží hrát tak dlouho, tak intenzivně a nahlas - no jasně, když on to jinak neumí. Vždyť je Yedowka!

No a obdobně to mám já tady v Žilině: myslím, že se moje hraní lidem líbí.

A Brambůrek nadhodil, že bysme se mohli s nějakou periodou - měsíc, dva měsíce - potkávat vyloženě na hraní: jednou tady, jednou tam. Cíl je trochu posunout zase hraní do nějaký jiný roviny než náhodný akce po vandrech (byť ty náhody jsou velice fajn!).

Takže rýsuje se nám možná nová oblast hraní. Jen tomu vdechnout život.

Pěknej říjen, lidičky. U nás v divočině jeleni po nocích řvou jak krávy.

p. V.