Jdi na obsah Jdi na menu
 


Semice, Semice...vy pěkně hrajete

26. 10. 2011

V pátek 21.10.2011 jsme zamastili říjnovou dávku country / pop / rock koleček v hospůdce U Bečků v Semicích - jo, to je TEN Pepa Bečka, jedinej v republice, kterej stojí o naše šmidlání a ještě nás za to honoruje; sice skromně, ale přece.

Čestnejma hostama byli moji páni rodiče, standardním osazenstvo tvořily dva stoly pařících místních štamgastů - všem je kolem (nebo lehce přes) 60, což dokládá žalostnej stav zájmu mladejch o kvalitní revival tradičních hitů šedesátejch až devadesátejch let, s občasným záletem do dob buď historičtějších, nebo mladších.

No uznejte: kdo by byl schopnej a ochotnej vedle sebe postavit třeba Rikatádo (od Boba Hurikána, to znamená nějaký 30. léta minulýho století) a Čechomory (2000+). O jinejch stejně výraznejch vejletech ani nemluvě.

No jo - jsme to my. Tím ale neříkám, že bysme (řečeno už možná po 1000?) neměli na kvalitě přednesu zapracovat; jedna věc je, postavit se za mikráky, druhá věc je, aby to bylo výborný. No jo, no - jenže rychle použijeme standardní germánskou výmluvu "Ich habe keine Zeit, I habe viel zu tun", tím to odešleme do kytek a příště to posluchačům zase nandáme.

Lidem se to (doufám!) líbilo - konec konců: bylo to neplánovaný hraní k oslavě 20. narozenin v 45. repríze, pan Brambůrek po první hodinový dávce zpěvu ztratil svůj nejcennější nástroj - totiž jeho hrdelní zlato, takže pak jsem to odvyl já; pilo se šampaňský, pivo, destiláty, tančilo se, moje máti si i zazpívala (to ona umí :o)) a v krásný 2 ráno endešlůs a domů. Nad listoprdovým hraním visí otazník,  ale teoreticky bysme mohli upáchat nějakou Mikulášskou - ale to je až v prsinci. Kdo ví, jak to bude.

Pěknej podzim, lidičky.

P.V.