Jdi na obsah Jdi na menu
 


Před Velikonocemi

2. 4. 2024

Ahoj lidičky,

po delší době píšu o rom, co se vlastně všechno stalo od začátku roku?

Předně: milión až dva různejch esemesek, telefonátů a podobnejch elektronickejch komunikačních přibližovadel. Hlavně na konci ledna, kdy mám já narozeniny a pan Brambůrek mě poctil tím, že zavolal a do sluchátka pěkně zaskřehotal "šťastné brzdy," aby tím oslavil, že jsme na necelej měsíc stejně starý.

Jeho vystoupení mě tak dojalo, že jsem prakticky okamžitě pojal plán: já toho potvoru překvapim a na JEHO narozeniny ho překvapim. No a jak jsem řek, tak jsem udělal. Sbalil jsem celou rodinu včetně Olivy a tradá na Potato's Hut. Byl jsem domluvenej s paní Brambůrkovou, která udělala mimořádnou práci, nic neprozradila a tak se stalo toto: v pátek 23.2. podvečer jsem vzal za kliku a vešel do kuchyně/obýváku na Brambůrkovic chalupě, což pana Brambůrka zvedlo z křesílka, vykouzlilo mu krásně užaslej ksichtík a zmohl se jen na "Co tady děláte???"

Byl z toho MOC pěkněj víkend. Sedělo se, pilo, hrálo - dokonce i krátkej setík yedochužních písniček! - a mělo se dobře. Odjezd a cesta domů byla vlastně tryzna za rozšlapaný hračky, jak se nechtělo od sebe.

No a teď už je Brambůrkovi čtyřicet devět, to znamená, že za rok mu bude čtyřicet deset! No jestli z toho nebude AjnKeslBuntes, tak ať se propadneme do Západního Německa.

V březnu jsme oslavili dvacátý devátý narozky Yedowky. Pan Brambůrek mě prozvonil asi deset minut po půlnoci, měl nějakou povznesenou náladu; zatímco já byl v limbu, protože ten den jsme s mojí manželkou Ľudkou letěli do Irska na Saint Yedowa Chuze Day (což ovšem Irové nevědí, proto slaví svatýho Patrika), tak jsem volal zpět až odpoledne, stojíc před hospůdkou ve stavu, že jsem matně tušil, že jsem v Irsku.

Duben asi pověnujeme práci a vydělávání peněz a květen se rýsuje fakt zajímavě: oslava narozenin starýho kamaráda Vládi von Lochmachendorf a hned na přelomu květen/červen (1.6.) bychom měli s kamarádem Krzysztofem z Wroclawi oslavit 150. narozeniny (když se sečtou data výroby jeho, pana Brambůrka a mojí veličkosti, dojde se na toto kruciální číslo).

Dokonce mě moje žena nutí, abych vzal Olivu a oslovil pana Brambůrka na vandřík - to je ještě v luftu, ale dá se na tom pracovat, protože takovej výkop z domova se musí využít.

No a uvidíme, co vymyslíme na léto. Chytrý jsme na to dost.

Pěkný jaro fšem!

p. V.