Jdi na obsah Jdi na menu
 


Poslední 20 a první 21

2. 1. 2021

Ahoj lidičky,

naprosto netradičně píšu poslední příspěvek do roku 2020 až dnes, teda 2.1.2021. Posledních x let jsem kolem Vánoc a (pokud se podařilo) na Silvestra psal příspěvky, různě pofňukávající o uplynulejch měsících, o vandrech,...a s trochou optimizmu a naděje do dalšího roku, že bude všechno lepší a bude toho víc.

I když jsme v roce 2020 slavili 25 let Yedowky, tak naprostá uzávěra lidí a států kvůli Covidu zapříčinila, že jsme narozeniny oslavili v létě při chvilkovýmu otevření hranic a možnosti vyjet za Brambůrkovicma; a díky tomu samýmu ještě absolvovat srpnovej vandr.

Ale to bylo všechno.

Nejen, že jsme neměli možnost vyjet na víkenďák, dokonce jsme neměli možnost ani si někde zahrát - teda mimo vandr a návštěvu. Ani Tour de Kubek nebyla možná, protože se nesmělo přes hranice a ani si nejsem jistej, jestli ve Wroclawi vůbec byly vánoční trhy tak, jak maj pro zdárnej průběh TdK bejt.

A stejně důležitá otázka je, jak by to bylo v případě, kdyby nákaza neexistovala, protože 3 děti p. Brambůrka + 4 děti moje znamenaj ukrácení volnýho času na vandříky a hudbu; jenže tak to prostě je a vůbec nechci říct, že by to bylo špatně.

Na Silvestra jsme si s p. Brambůrkem volali - a popřáli si, ať je v roce 2021 víc společnýho hraní, vandrů a akcí. Dokonce když mi to p. Brambůrek zvednul, tak ihned povídá, že prej jsme jako oddělený siamský dvojčata - protože Brambůrek dotelefonoval s rodičema a hned chtěl volat mně, jenže jsem ho o pár pikosekund předběh. POŘÁD TO FUNGUJE!

Ale jak jsme si přáli a bavili se, tak mimo jiný zaznělo, že si hrajeme doma jen tak pro radost a pro děti. No a já o silvestrovskej večer pak vytáh kytaru a po několika písničkách jsem si uvědomil, že hraju 4 mladejm holkám - teda mý manželce a třema dcerám! Pro 4 mladice jsem naposled hrál - tuším - 2008 na vandu na Vltavu (Sedmikrásce a spol.).

To znamená, že i když to vypadá úplně na hovno, tak to tak jen VYPADÁ.

Nic není ztracený. NIKDY. Hudba HRAJE. Stále se bavíme jen o tom, že věci jsou ne zrušený, ale odložený. Takže sice se běžně tvrdí, že se nic nemá odkládat, ale v dnešní době je to jinak: nic se nemá vzdávat a rušit, maximálně odkládat.

Takže lidičky: pokud už nemůžete kvůli Covidu něco udělat, tak si to zapamatujte a odložte, abyste se k tomu mohli vrátit.

 

KRÁSNÝ NÁVRATY V ROCE 2021 PŘEJE

                                                                                                                                        YEDOWA CHÜŽE

 

 

p. V., 2.1.2021 12:20